DebiteurenbeheerFeaturedGeen categorieHome

Gezond debiteurenbeheer levert je een gezonde cashflow op

Gezond debiteurenbeheer levert je een gezonde cashflow op

Zorgen dat de facturen op tijd betaald worden is misschien wel de grootste uitdaging voor elke onderneming. Klanten vinden en behouden is belangrijk, maar voor een goede cashflow zijn regelmatige inkomsten nog belangrijker. Een cashflowprognose is een belangrijk instrument om voorspellingen te doen over de toekomst van je bedrijf, maar zo’n prognose kan alleen correcte voorspellingen doen als debiteuren binnen een redelijke termijn betalen.

 

Slecht debiteurenbeheer kost je klanten

Je wilt je het liefste bezig houden met je core business en niet met het nabellen van debiteuren. En ook voor je medewerkers zijn dat misschien wel de lastigste en vervelendste gesprekken die er zijn. De meeste bedrijven besteden veel tijd en geld aan het debiteurenbeheer en zijn na verloop van tijd vaak gedwongen een incassobureau in te schakelen. Dit bureau zorgt er vervolgens voor dat de incasso goed verloopt, maar rekent daarvoor wel incassokosten door aan de debiteur. Deze zijn weliswaar wettelijk gemaximeerd, maar kunnen toch behoorlijk oplopen: tot zo’n 15% van het oorspronkelijke factuurbedrag. In de praktijk kan dit betekenen dat debiteuren na het inschakelen van een incassobureau hun facturen dan wel betalen, maar dat de relatie dan zo verzuurd is, dat je bedrijf een klant kwijt is. Bovendien geeft zo’n klant soms ook slechte referenties over je bedrijf af, waardoor je ook nog potentiële klanten misloopt.

 

Je facturen sneller betaald met Debiteurnet

Wil je je facturen op tijd betaald krijgen en een gezondere cashflow voor je bedrijf? Stap dan over op Debiteurnet. Met deze software verstuur je aanmaningen wanneer en hoe vaak je dat wilt, waardoor je facturen sneller betaald worden. Alle brieven zijn voorzien van naam en logo van je bedrijf en je kunt ook de toon van de brief aanpassen. Mocht de klant desondanks nog niet betalen, dan start je met het systeem het incassotraject door het sturen van een profitletter. Hierbij stuurt Debiteurnet een brief namens een officieel incassobureau met een laatste oproep tot betalen, voordat het echte incassotraject wordt gestart. In deze profitletter wordt reeds aangegeven dat er incassokosten gerekend zijn. Ook eventuele vervolgbrieven worden automatisch door Debiteurnet gegenereerd, waarbij je zelf de regie in handen houdt. Als de facturen dan nog niet worden betaald, dan stuur je met één muisklik het volledige incassodossier door naar een advocaat, die vervolgens voor een vaste prijs voor je gaat werken. Zo heb je altijd overzichtelijke kosten bij je incasso. Je ontvangt de openstaande bedragen ook direct op je eigen rekening, zodat je altijd het overzicht houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *