PrivacyVeiligheid

Niet iedere slotenmaker verricht puik werk

Niet iedere slotenmaker verricht puik werk

Het kan tegen zitten. Je hebt soms van die dagen dat je liever in bed was blijven liggen. Alles gaat mis. Zo sta je voor een gesloten deur, terwijl de sleutels binnen op het kastje liggen.

 

Slotenmaker bellen

De oplossing is simpel. Je belt een slotenmaker,  zoals een ervaren Slotenmaker Soest die ook nog eens betrouwbaar is, hoopt dat hij woord houdt en snel zal arriveren. In de tussentijd kun je jezelf afvragen.

  1. Heb ik op de smartphone gezocht en de eerste de beste gebeld?
  2. Heb ik gevraagd wat het gaat kosten?
  3. Heb ik ervaring met dit soort akkefietjes?

Waarom zijn deze vragen belangrijk? Omdat je, als je een echte pechdag hebt iemand hebt ingeschakeld die en het slot en de sponning van de deur sloopt, die vervolgens aanbiedt alles weer in orde te brengen en daarna met een uiterst gepeperde rekening op de proppen komt. Had je even iets verder gekeken en een slotenmaker gevonden die gecertificeerd is en vervolgens om een prijsindicatie gevraagd, dan kun je er van op aan dat er zo min mogelijk stuk gemaakt wordt en dat de prijs conform de opgaaf zal zijn.

 

Informatie

Wie slim is, wint vooraf informatie in. Vraag eens aan vrienden of bekenden of zij al eens voor een gesloten deur stonden, wie ze toen gebeld hebben en wat hun ervaring is. Zoek de slotenmakers binnen de gemeente op en lees wat ze bieden. Zo ontstaat een beeld. Zet het telefoonnummer van die die het best voelt, of waarover men het best sprak, in de telefoon. Voor het geval dat. Mocht het gebeuren, dan weet je dat je iemand belt die van zijn vak houdt, goed helpt en die een faire prijs in rekening brengt. Dat heeft de RamBam documentaire inmiddels wel duidelijk gemaakt.

 

 

Veiligheid

Als je kinderen vraagt wat voor hen belangrijk is, dan komt vaak het woord veiligheid op tafel. Zij zien veel, horen nog meer en willen zich veilig en geborgen voelen. Nu je een slotenmaker gevonden hebt voor noodgevallen, heb je ook de mogelijkheid om hem eens uit te nodigen voor een rondgang, met de kids, in – en rondom het huis. Vraag aan de kinderen waar het voor hen niet veilig voelt en vervolgens aan de vakman wat daaraan gedaan kan worden. Op die manier wordt de leefomgeving veiliger, voelt het voor de kinderen beter en voorkom je dat je langzaamaan in een fort woont. Want, een ding is zeker, iedere inbraak in de buurt draagt bij aan een extra slot, een extra ketting of schuif of nog erger.

 

Vakman

Mochten deze stappen leiden tot een besluit om het huis in zijn geheel te beveiligen, dan staat de gecertificeerde slotenmaker ter beschikking voor een gesprek over de mogelijkheden en verschillen in installaties, voor een offerte en voor de uitvoering. Uiteraard met garantie en met de zekerheid dat mocht iets niet volgens plan werken, hij dat komt oplossen. Het enige wat je echt zelf moet doen, is iedereen trainen om de pincode van buiten te leren, nooit aan iemand mede te delen en altijd bij binnenkomst te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *